iPhone’da Whatsapp’a Girmeden Mesaj Gelmiyor Çözümü

iPhone’da Whatsapp’a Girmeden Mesaj Gelmiyor Çözümü

iPhone Whatsapp’a girmeden mesaj gelmiyor sorunu sıklıkla yaşandığı için birçok çözüm yolu bulunur. Önemli mesajı anında görememek ciddi sorunlara yol açması ve sürekli Whatsapp’a girmek çözüm olmadığı için sizlere çözüm yöntemleri sıraladık. Whatsapp’a girmeden mesaj gelmiyor iPhone 2024 çözümleri için aşağıdaki yöntemlere göz atabilirsiniz.

1.iPhone Bildirim Ayarlarını Kontrol Etme

  • Adım 1: iPhone 13 telefonunuzdan ayarlar girin ve ‘’Bildirimler’’ seçeneğine dokunun.
  • Adım 2: Whatsapp uygulamasını seçin.
  • Adım 3: ‘’Bildirimlere İzin Ver’’ yazısını aktif edin.

Not: Kesin sonuç almak için Whatsapp mesaj bildirim sesini ayarlardan değiştirebilirsiniz.

2.iPhone İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

İnternet bağlantısı kesildiğinde ya da düzgün veri aktarımı sağlanmadığında Whatsapp bildirim mesajları gelmez. İnternet bağlantısı kötüyse ya da bağlantı tamamen kesildiyse Wi-Fi’den çıkın ve mobil veriyi kullanın.

3.iPhone’da iOS Yazılım Güncellemelerini Kontrol Etme

iOS yazılımı güncel değilse iPhone Whatsapp bildirim sorununa neden olur. Güncellemeleri kontrol etmek için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın.

  • Adım 1: ‘’Ayarlar’’ seçeneğine dokunun.
  • Adım 2: Açılan ekrandan ‘’Genel’’ bölümüne girin.
  • Adım 3: ‘’Yazılım Güncelleme’’ yazısına dokunun.
  • Adım 4: ‘’Otomatik Güncellemeler’’ seçeneğine dokunun ve ‘’iOS Güncellemeleri İndir’’ kısmına girin.
  • Adım 5: ‘’iOS Güncellemeleri Yükle’’ seçeneğine dokunun.

4.iPhone Düşük Güç Modunun Etkileri ve Ayarları

iPhone 14, pil gücü azaldığında arka planda çalışan uygulamaları ve bildirimleri otomatik devre dışı bırakır. %20’nin altına indiğinde telefon direkt düşük güç moduna geçiş yapar. Düşük güç modunu kapatmak için;

  • Adım 1: ‘’Ayarlar’’ kısmından giriş yapın.
  • Adım 2: ‘’Pil’’ seçeneğine dokunun.
  • Adım 3: ‘’Düşük Güç ‘’Modu’’ yazısının yanındaki butona dokunun.

5.Whatsapp’ın iPhone Arka Planda Çalışmasına İzin Verme

iPhone 15 Whatsapp mesaj bildirimi gelmiyor sorunu arka planda çalışan uygulamaların kısıtlanmasından kaynaklanabilir. Whatsapp’ın arka planda çalışmasına izi vermek için aşağıdaki adımları takip edin.

  • Adım 1: ‘’Ayarlar’’ kısmında giriş yapın. 
  • Adım 2: ‘’Whatsapp’’ uygulamasını bulun ve dokunun.
  • Adım 3: ‘’Arka Planda Uygulama Yenileme’’ ve ‘’Hücresel Veri’’ seçeneklerinin aktif olduğunu kontrol edin.

6.Whatsapp’ı Yeniden Yükleme ve iPhone Ayarlarını Sıfırlama

Tüm yöntemleri denemenize ve ayarları kontrol etmenize rağmen sonuç almadıysanız iPhone ayarlarını sıfırlayıp cihazı ilk günkü haline getirin. Son olarak Whatsapp’ı tekrar yükleyin. Tüm ayarlar sıfırlandığı için mesaj bildirimleri tekrar gelir. Kesin sonuç olsa da ayarları sıfırladığınızda telefon fabrika ayarlarına döner.

7.Farklı Cihazlarda Oturum Kapatma

Whatsapp’a başka cihaz üzerinden giriş yapıp açık bıraktıysanız bildirimler diğer telefona gidebilir. Akıllı telefon, bilgisayar ya da tablet gibi diğer cihazlardan uygulamayı kapatın. Sadece kullandığınız telefondan giriş yapın.

8.Uçak Modu ya da Rahatsız Etme Modu

Uçak modu ya da rahatsız etme modu açık kaldıysa Whatsapp dahil hiçbir bildirim gelmez. Önceden açık bırakıp kapatmayı unutmuş olabilirsiniz. Bu durumda ayarlardan uçak modunu ve rahatsız etme modunu kapatmanız gerekir.

9.Whatsapp Güncelleme

Eski sürümler Telefonunuza uyum sağlamadığı için mesaj bildirimi gibi özelliklerin kullanılmasını engelleyebilir. Bu durumda Whatsapp’ı güncellemeniz gerekir. Apple Store üzerinden uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Whatsapp Mesaj Gelince Neden Bildirim Gelmiyor?

Whatsapp mesaj gelince bildirim gelmemesinin temel nedeni ayarlardan bildirimin kapatılmasıdır. Whatsapp’a girip bildirimlerine izin ver seçeneğinin aktif olması gerekir. Bunun dışında iPhone’un düşük güç modunda olması, internetin düzgün çekmemesi, uçak modunun açık kalması ve uygulamanın güncel olmaması mesaj bildirimlerinin gelmesini engeller.

iPhone’da Whatsapp Mesajları Neden Geç Geliyor?

Arka planda uygulama yenileme ve hücresel veri açık değilse mesajların geç gelmesine hatta bildirimlerin gözükmemesine neden olur. Uygulama bilgilerinden Whatsapp’a girip ‘’Arka Planda Uygulama Yenileme’’ ve ‘’Hücresel Veri’’ seçeneklerinin açık olduğuna dikkat edin. Bunların dışında internet bağlantınızın iyi olup olmadığına da bakın.

Whatsapp İnternet Açıkken Tek Tık Neden Olur?

Kullanıcı ayarlar bölümüne girip gizlilik sekmesinden görünürlüğünü kısıtlamış olabilir. Pil tasarrufu için arka planda çalışma kapatıldıysa tek tık gözükmesine neden olur. ‘’Uygulama bilgileri’’ bölümünden Whatsapp’a girin ve ‘’Güç Tüketimi Koruması’’ seçeneğine dokunun. Buradan arka planda çalışmayı aktif edin.

iPhone Pil Tasarruf Modu Whatsapp’ı Etkiliyor Mu?

iPhone pil tasarruf modu arka planda uygulama yenileme özelliğini kısıtladığı için Whatsapp’ı etkiler. Pil gücü %20’nin altına indiğinde tasarruf modu aktifleşir ve uygulama bildirimlerinin birçoğunu engeller. ‘’Ayarlar’’ bölümünden ‘’Pil’’ seçeneğine girip güç tasarrufunu kapatabilirsiniz.