Instagram Hesabı Açamıyorum Sorununa Çözüm Yöntemleri

Instagram Hesabı Açamıyorum Sorununa Çözüm Yöntemleri

Bir IP üzerinden birden fazla hesap açmaya çalışırsanız Instagram hesabı açamıyorum sorunu yaşarsınız. Bot hesaplara kısmen önlem için IP adresinden ya da telefon numarasından sınır sayıda hesap oluşturulmasına izin verilir. Nadiren de olsa Instagram’ın sunucularında oluşan hata Instagram yeni hesap açamıyorum sorununa yol açabilir. Hesabınıza oluştururken isminize ve şifreye dikkat edin. Instagram hesabı açamıyorum sorunu için aşağıda çözüm yöntemlerini bulabilirsiniz.

1.VPN Kullanın

Instagram hesabı oluşturamıyorum diyorsanız bölgesel kısıtlamadan kaynaklanabilir. Yaş kısıtlaması ya da farklı sebeplerden dolayı bölgesel kısıtlama içinde olabilirsiniz. Bunu atlatmak için VPN kullanın. Opera ya da farklı uygulama indirerek VPN’e rahatlıkla erişebilirsiniz.

2.Farklı Telefon ve Mail Adresi Kullanın

Aynı mail ya da telefon numarası üzerinden bir veya daha fazla hesap açtıysanız yeni Instagram hesabı açamıyorum sorunu yaşarsınız. Farklı telefon ve mail adresi kullanarak hesap açmayı deneyin.

3.Spam ya da Kural İhlali

Birkaç kez spam ya da kural ihlalinden dolayı hesabınız kısıtlanıp kapatıldıysa IP üzerinden engellenmiş olabilirsiniz. Farklı cihazlar üzerinden uygulamaya kayıt olmaya çalışın. Aynı hatayı alıyorsanız IP üzerinden engellenmiş olma ihtimaliniz var. Bu durumda VPN ya da farklı internet bağlantısı üzerinden kayıt olmanız gerekir.

4.İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

İnternet bağlantısında veri aktarımında zayıflık ya da kopukluk yaşanıyorsa Instagram hesap oluşturamıyorum hatası alırsınız. İnternet ağının daha düzgün çektiği yere geçmeniz ya da veri ağını değiştirmeniz gerekir. Wi-Fi kullanıyorsanız mobil veriye, mobil veri kullanıyorsanız Wi-Fi’ye geçin.

5.Web Sitesini Deneyin

Uygulama üzerinden kayıt olurken Instagram hesabı açamıyorum hata veriyor diyorsanız web sitesini deneyin. Özellikle şifre alırken gereken kurallara uyun. İsminizin kurallar dahilinde olmasına ve daha önce kullanılmadığına emin olun.

Üzgünüz Hesabın Oluşturulurken Bir Sorun Oluştu Lütfen Birazdan Tekrar Dene

Hesap oluştururken hata oluştu tekrar dene yazısı sunucuların planlı bakım nedeniyle kapalı olduğu anlamına gelir. Birkaç saat bekleyip tekrar hesap oluşturun. Hata hala düzelmediyse aşağıdaki yöntemleri deneyin.

1.Sürümü Güncelleyin

Instagram sürümü eskiyse bu tür hatalar ile karşılaşabilirsiniz. Uygulamanın güncel sürümünü kullanmaya dikkat edin. Play Store ya da Apple Store üzerinden Instagram’ı güncelleyebilirsiniz.

2.Farklı Kimlik Bilgisi Kullanın

Daha önceden aynı mail ya da telefon numarası kullandıysanız hesap açarken sorun yaşarsınız. Farklı mail adresi ve telefon numarası kullanarak yeni hesap açmayı deneyin. Hala aynı hatayı alıyorsanız Instagram’ı silip yükleyin.

3.Önbelleği Temizleyin

Instagram’ı uzun süre kullandığınızda önbellekte veriler birikir ve uygulamanın düzgün çalışmasını engeller. Önbelleği silmek için;

  • Adım 1: Instagram sembolüne birkaç saniye basılı tutun.
  • Adım 2: ‘’Uygulama Bilgisi’’ bölümüne girin.
  • Adım 3: ‘’Saklama Alanı Kullanımı’’ yazısına dokunun.
  • Adım 4: ‘’Önbelleği Temizle’’ seçeneğine dokunun.

Instagram Hesap Açma Engeli Ne Zaman Kalkar

Instagram hesap açma engeli bir hafta içinde kalkar. Instagram hesabı açamıyorum askıya alınıyor için bir hafta beklemek istemiyorsanız başka telefon ve farklı internet bağlantısı kullanarak hesap açabilirsiniz. Farklı internet kullanmak istemiyorsanız modemi resetleyebilirsiniz.

Instagram Kapanan Hesap Tekrar Açılır Mı?

Instagram topluluk kurallarını ihlal ettiyseniz hesabınızın tekrar açılması çok zordur. Başkasını taklit eden hesap ya da telif hakkı gibi durumlarda yasaktır. Bu tür olaylardan hesabınız kapatıldıysa geri alma ihtimali çok düşüktür. İsterseniz Instagram’a itiraz edebilirsiniz. Hesap kurtarma formu üzerinden tekrar itiraz etme hakkınız bulunur.

  • Adım 1: Hesap kurtarma formunu doldurun.
  • Adım 2: Hesap bilgilerinizi girin.
  • Adım 3: Yaşadığınız sorunu anlatıp hesabınızın tekrar açılmasını isteyin.