Facebook Ekran Görüntüsü Alınca Bildirim Gider Mi?

Facebook Ekran Görüntüsü Alınca Bildirim Gider Mi?

Profilinizden ya da herkese açık paylaşılan fotoğrafı Facebook ekran görüntüsü alınca bildirim gitmez. Facebook’ta normal mesajın ya da içeriğin ekran görüntüsü alınca mesaj gitmez. 24 saat sonra silinen geçici mesajların veya Facebook Messenger’daki gizli sohbetlerin ekran görüntüsü alınırsa karşı tarafa bildirim gider. Facebook ekran görüntüsü alma bildirimi herkese açık paylaşımlarda gitmez ama özel mesajlaşmalarda ekran görüntüsü alınırsa karşı tarafa bildirilir.

Facebook özel paylaşımların ifşalamasını önlemek için bu yolu tercih eder. Bazı üçüncü taraf uygulamalar bildirim engelleme seçeneği sunabilir. Bu uygulamalar Facebook tarafından desteklenmediği için güvenilir değildir ve kesin sonuç vermez.

Facebook Hikaye Ekran Görüntüsü Alınca Bildirim Gider Mi?

Facebook hikaye ekran görüntüsü alınca kullanıcılara bildirim gitmez. Bu durum hem normal hikaye hem de öne çıkan hikayeler için geçerlidir. Hikayenize kimlerin baktığını görebilirsiniz, fakat ekran görüntüsünün alınıp alınmadığını göremezsiniz. Facebook story alınca bildirim gitmese de hikayenizin görünümünü ayarlayarak güvenilir arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Herkes, arkadaşlar, özel liste ve gizli seçeneklerinden istediğinizi seçebilirsiniz. Hikaye oluştururken ‘’Gizlilik’’ seçeneğine dokunun ve istediğiniz seçeneği işaretleyin.

Facebook SS Alınca Karşı Tarafa Bildirim Gider Mi?

Facebook SS alındığında herkese açık paylaşımlarda karşı tarafa bildirim gitmez. Facebook Messenger gizli sohbetler ya da geçici mesajların SS’leri alınırsa kullanıcıya bildirim gönderilir.  Facebook’ta kişiye özel paylaşılan gönderiler haricinde SS alındığında karşı tarafa haber verilmez.

Keşfedin: Instagram SS Çekince Bildirim Gider Mi?

Facebook Fotoğraf Kaydedilince Bildirim Gider Mi?

Facebook’ta fotoğraf kaydedilince bildirim gitmez. Fotoğraf ve video kaydetme, uygulamanın özelliği olduğu için az kullanılmasını engelleyecek yöntemler kullanılmaz. Karşı tarafa bildirim gitseydi kullanıcılar, bildirim gider endişesi nedeniyle kaydetme özelliğini kullanmazdı.

Facebook Profil Resmi SS Alıncı Bildirim Gidiyor Mu?

Facebook profil resmi SS alındığında karşı tarafa bildirim gitmez. Karşı tarafın haberdar olması için özel konuşmaların SS alınması gerekir. Genellikle diğer kullanıcıların göreceği paylaşımların ekran görüntüsü alındığında bildirim gitmez.

Facebook Messenger Görüntüsü Alındığında Haber Verir Mi?

Messenger ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gider. Facebook’un güncellenmesiyle, uçtan uca şifrelenmiş mesajlaşmalarda SS alınırsa karşı tarafın haberi olur. Uygulama, özel mesajlaşmaların engellemesini önlemek için böyle bir önlem aldı.